Sumber : FB - Norul Hanafiza Hasan (MAHN)
Bahan-Bahan
Caranya:
Bahan-Bahan
- Pisang tanduk ( nk guna pisang len pun bolee)
- Bawang putih
- Majerin
- Air garam ( buatla semangkuk * sekali goreng guna dlm sesudu je)
Caranya:
- Pisang tanduk yang sudah siap dibuang kulitnya.
- Panaskan minyak. Then, masukkan majerin lebih kurang dlm secawan yg 250ml tu. Tgu sehingga majerin btl2 cair bersama minyak
- Boleh mula sagat pisang ke dalam minyak panas td. Pepandai la adjust sagat tu.
- Lepas dah habis sagat dlm sebatang or 2btg bg penuh sekuali tu.
- Gaul2 sikit kepek tu pastu curah air garam dlm 1sudu.
- Lepas dh masuk air garam td. Masukkan bawang putih yg dah siap dihiris nipis td dlm 1-2 sudu( estimated 2,3 ulas) Xya bebanyak nt hilang kemanisan pisang tp bawang putih ni la rahsia nyaa
- balik balikkan kepek tu Sampai ianya dh kekuningan n nmpak rangup jer.
- Angkat n toskan minyaknya yaa.
- Okay dah siap..



Tiada ulasan:
Catat Ulasan